Curs Reactoare chimice

Incarcat la data: 03 Martie 2010

Autor: crysty

Pret: 80 credite

Numar pagini: 26

Tip fisier: zip

Marime fisier: 208 kb

Descrierea simplificata a compozitiei amestecurilor complexe, utilizand reprezentari virtuale prin pseudocomponenti - utilizata uneori in calcule care implica transformari ale fractiilor petroliere.

Spre exemplu, Weekman si Nace (1970) au descris, in mod simplificat, procesul de cracare catalitica a motorinei, prin ecuatiile:

In care au fost introduse reprezentarile globale prin pseudocomponentii:
        A1 - motorina; A2 - benzine; A3 - hidrocarburi C1 - C4 si cocs.
Pentru fiecare pseudocomponent, Aj, se deduce formula globala CxHy utilizand date experimentale (masa molara medie, continutul de carbon si respectiv continutul de hidrogen).
Coeficientii (selectivitatile) ?ij se determina din conditii de conservare a atomilor de C si H.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Reactoare chimice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIECURSlegaturi chimice