Curs Solutii titrate, molare si normale

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: oviiuby

Pret: 80 credite

Numar pagini: 45

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1156 kb

5 (1 review)

Se numeste solutie titrata acea solutie in care intr-o cantitate de volum bine determinata de solutie se afla o cantitate de substanta dizolvata, bine determinata si cunoscuta; de asemenea, se numeste solutie titrata acea solutie careia i se cunoaste concentratia.

Se numeste solutie molara acea solutie la care in 1000cm3 (1 litru) de solutie se afla un gram-mol de substanta dizolvata. Pentru acelasi dizolvant toate solutiile molare, desi greutatea cantitatii de materie dizolvata variaza, au acelasi punct de congelare, acelasi punct de fierbere, aceeasi tensiune de vapori, precum si aceeasi presiune osmotica.

Se numeste solutie normala, solutia ce cuprinde 1 echivalent-gram de substanta dizolvata la 1000 cm3 (1 litru) solutie si se noteaza cu n/1.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Solutii titrate, molare si normale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: NormaleEXEMPLEcurs chimiemolare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan