Curs Structura si proprietatile unui gel

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: oviiuby

Pret: 80 credite

Numar pagini: 46

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1269 kb

Se numeste GELATINIZARE separarea, sub forma de piftie sau precipitat amorf (in stare solida amorfa), a unei substante coloide, dintr-o solutie coloidala. Se numeste GEL substanta coloida separata sub forma de piftie sau de precipitat amorf (in stare solida amorfa) dintr-o solutie colidala.

Cand dizolvantul din care s-a gelificat coloidul este apa se obtine un hidrogel, iar cand dizolvantul este alcool se obtine alcoolgel. Gelul de silice, intrebuintat ca adsorbant si decolorant alaturi de carbunele activ, se numeste silicagel.
   
Anumite solutii colidale (metaloizii, hidratii, sulfurile, acidul silicic de pilda) pot fi gelatinizate printr-o cantitate foarte slaba de substante straine. Aceste geluri nu mai pot fi aduse din nou in solutie, fenomenul redizolvarii este ireversibil. Se zice ca s-a obtinut un gel ireversibil.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Structura si proprietatile unui gel". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMPOZITIEcurs chimie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan