Curs Tenside

Incarcat la data: 10 Ianuarie 2010

Autor: Daniel Claudiu Adrian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 24

Tip fisier: zip

Marime fisier: 81 kb

Tensidele, denumite si agenti de suprafata sau agenti superficiali ori substante tensioactive, sunt substante care in concentratii mici modifica puternic tensiunea superficiala a lichidelor. Efectul lor se datoreaza capacitatii de acumulare la suprafata de separare a doua lichide nemiscibile: U (ulei) si A (apa). Acest fenomen apare ca urmare a orientarii moleculelor tensidelor ce au o structura asimetrica exprimata prin indicele BHL (balanta hidrofil-lipofil).


Strucura asimetrica a moleculei tensidelor rezulta din faptul ca ea este compusa din 2 parti cu proprietati fundamentale diferite; una nepolara reprezentând un rest hidrocarbonat, R si cealalta parte, polara (ionizabila sau neionizabila) P.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Tenside". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIECURS
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan