Incalzirea metalelor

Incarcat la data: 23 Octombrie 2011

Autor: Remus Popa

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 129666 kb

INCALZIREA METALELOR IN CUPTOARE METALURGICE CU COMBUSTIE

GENERALITATI
Incalzirea metalelor este un proces care precede prelucrarea la cald a acestora (laminare, forjare).Procesul de incalzire al metalelor este insotit si de fenomene nedorite: oxidarea si decarburarea.


Oxidarea metalelor este dezavantajoasa atat din punct de vedere economic ( pierdere de metal ) cat si din punct de vedere al functionarii utilajului de prelucrare la cald, in special la forjare si matritare.


Pe de alta parte, in timpul incalzirii straturile exterioare mai calde au tendinta de a se dilata mai mult decat cele interioare, ceea ce conduce la eforturi de compresiune si intindere in metal.


Incalzirea metalelor este de calitate, atunci cand este uniforma sau cand se obtine o diferenta de temperatura pe sectiune minima.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Incalzirea metalelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ProcesINCALZIREMETALE
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...