Propedeutica

Incarcat la data: 19 Decembrie 2011

Autor: Alina Iuliana Gheorghe

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15459 kb

Emulsiile

-    Sunt preparate farmaceutice lichide, mai mult sau mai putin vascoase, constituite dintr-un sistem dispers, sistem format din 2 faze lichide nemiscibile, realizate cu ajutorul unor emulgatori si destinate administrarii interne si/sau externe.

 

Emulsiile pot fi de 2 tipuri:
1.  Emulsii ulei in apa U/A
     L/H (Lipofil/Hidrofil)

2.    Emulsii apa in ulei A/U
       H/L (Hidrofil/Lipofil)

 

Emulsii de tip intens sunt cele ulei in apa.
Emulsii in compozitia carora intra sapunul sau alte substante cu actiune emolienta, analgezica sau revulsiva si care sunt destinate aplicarii pe piele se numesc lignimente.

Prepararea
Emulgatorul se dizolva in faza externa si in acesta se disperseaza printr-o metoda adecvata faza interna. Emulsia formata se completeaza cu faza externa la masa prevazuta.

 

In fiecare din cele 2 faze se pot dizolva una sau mai multe subtante active. La prepararea emulsiilor se pot folosi si substante auxiliare cum ar fi stabilizanti, agenti de marire a vascozitatii, conservanti antimicrobieni.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Propedeutica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: substantepreparareemulsii
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...