Reactoare Chimice - transformarea chimica

Incarcat la data: 14 Octombrie 2010

Autor: Marius

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 43 kb

Transformarea chimica este naturala sau poate fi artificial , adica special condusa de om in scopul obtinerii unor produse utile.Industria chimica se preocupa de utilizarea si dirijarea transformarilor chimice in scopul obtinerii de produse utile.In aceasta activitate elemental principal e reactorul chimic.

Reactorul chimic este spatiul in care se desfasoara un process chimic condus in scopul obtinerii de produse utile.Nu toate utilajele in care se desfasoara procese chimice se numesc reactoare. Prin process chimic se intelege atat recatia propriuzisa cat si procesele de transfer de masa si energie si impuls care il insotesc.

a)in functie de nr ecuatiilor chimice necesare pt a descrie transformarea chimica :
-reactii singulare (acid+baza = sare +apa)
-reactii multiple :  1) paralele (descompunerea hidrocarburilor : C3H8-C3H6+H2   si  C3H8-C2H4+CH4 
                                 2)successive(reactii de alchilare ,dehidrogenare : C4H10-C4H8+H2   si  C4H8-C4H6+H2 
                                3)parallel-succesive (reactii de clorurare a hidrocarburilor : C6H5-CH3 +Cl2 ?C6H5-CH2Cl +HCl   si   C6H5- CH2Cl +Cl2 ?C6H5-CHCl2 +HCl  )
b)dupa modul de  desfasurare :
-reactii ireversibile (reactii de oxidare : C3H8 +5O2 ?3CO2+4H2O )
-reactii reversibile (ROH + R’COOH- RCOOR’ + H2O )
c)in functie de efectul termic :
-reactii endoterme ,au loc cu absortie de caldura (reactii de cracare a alcanilor sau reactii de dehidrogenare) .Reactia de dehidrogenare a etilbenzenului cu obtinere de stiren este o reactie endoterma : C6H5-C2H5- C6H5-C2H3 + H2 ).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Reactoare Chimice - transformarea chimica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REACTORcurs chimie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...