Tehnologii polimeri

Incarcat la data: 30 Martie 2013

Autor: Alex Alexandra

Pret: Gratuit

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 397 kb

Tehnologiile de obtinere a unor noi materiale polimerice sunt foarte promitatoare din punctul de vedere al aplicatiilor: agricultura (folii, produse cu actiune ierbicida si aplicare preemergenta); bunuri de larg consum (ambalaje) cu durata determinata de viata; produse pe baza de matrici polimerice cu eliberare controlata de substanta activa (medicamente); in industrie pentru produse electrotehnice (izolatii); recuperarea si reciclarea deseurilor polimerice; medicina, la obtinerea de dispozitive medicale, implanturi.

Tendintele actuale in stiinta procesarii polimerilor sunt orientate catre:
- crearea de noi tipuri de materiale cu proprietati de biodegradabilitate, biocompatibilitate, rezistenta la coroziune, flexibilitate, proprietati optice, electrice, care sa inlocuiasca materialele folosite traditional in agricultura, electronica, industrie, medicina;
- posibilitatea de recuperare si reciclare a acestor materiale pentru protejarea ecosistemului.

In contextul preocuparilor legate de prezervarea mediului inconjurator, recuperarea si reciclarea deseurilor din materiale plastice, inlocuirea polimerilor sintetici traditionali cu polimeri obtinuti din resurse regenerabile, ecologice, realizarea de amestecuri polimerice biodegradabile, cu aplicatii in agricultura, medicina etc. este de stricta actualitate. Deseurile de materialele plastice sunt rezistente la atacul microbian si astfel se acumuleaza cantitati mari in sol. Aceste deseuri nu ajuta la fertilizarea solului. Cea mai buna alternativa pentru deseurile de materiale plastice este sintetizarea materialelor plastice degradabile.

Polimerii naturali cum ar fi amidonul, faina de lemn sunt biodegradabili, in timp ce majoritatea polimerilor sintetici nu sunt biodegradabili. Aditivii materialelor plastice, cu masa moleculara mica, cum ar fi plastifiantii si agentii de armare sunt susceptibili la atacul microbian. Acestia conduc la rigidizarea polimerului. Microbii, in schimb, elibereaza enzime oxidative nespecifice care ataca polimerul sintetic. De asemenea, degradarea graduala a polimerului natural conduce la cresterea suprafetei prin eroziune. Acest fenomen va accelera degradarea polimerului sintetic prin difuzia O2, a umezelii si a enzimelor in matricea polimerica poroasa.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnologii polimeri". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CursuriPOLIMERIcurs chimie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan