CURS CIBERNETICA: INTRODUCERE IN ECONOMETRIE

Incarcat la data: 19 Iunie 2008

Autor: Gogoasa Alexandru

Pret: Gratuit

Numar pagini: 95

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2 kb

Fundamentarea  deciziilor de politica la nivel micro sau macroeconomic presupune analizarea detaliata a domeniului respectiv. Faptul ca fenomenele si procesele economice nu sunt independente, intre ele existand relatii de cauzalitate, impune ca studiile pentru fundamentarea deciziilor sa fie abordate sub triada economie-statistica-matematica, justificand importanta crescanda a modelarii econometrice.


Din aceasta cauza in societatea moderna nevoia de informatii creste exponential. Nu este nimic mai perfid sau mai dureros decat prezumtia de a astepta fundamentarea precisa a deciziilor, bazata insa pe informatii grosiere si incomplete. Informatiile  relevante  vor duce la cresterea gradului de cunoastere a fenomenului,  determinand totodata reducerea incertitudinilor.


Daca pana acum se putea afirma ca "managementul realizeaza lucruri prin oameni" in societatea moderna aceasta zicala  se completeaza astfel: "managementul realizeaza lucruri prin oameni, utilizand informatii relevante".

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS CIBERNETICA: INTRODUCERE IN ECONOMETRIE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCIBERNETICAECONOMETRIE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...