Curs Programare liniara

Incarcat la data: 12 Ianuarie 2010

Autor: cristiana vilcea

Pret: 80 credite

Numar pagini: 33

Tip fisier: zip

Marime fisier: 576 kb

Multimea sistemelor economice concrete si multitudinea problemelor conducerii acestora au creat o diversitate de reprezentari economico-matematice, denumite modele. Varietatea acestora este determinata, in principal, de structura "obiectului" analizat, de scopul cercetarii precum si de informatia disponibila.

Modelele de programare matematica si mai ales subclasa acestora – modelele de programare liniara – ocupa un loc deosebit de important, atat in teoria cat si in practica economica. Teoria economica a beneficiat de aportul abordarii interdisciplinare care a permis aprofundarea analizei eficientei maximale a sistemelor complexe, a permis descoperirea unor concepte noi ale optimului economic, a perfectionat metodele de cercetare si cunoastere iar practica economica s-a imbogatit cu un instrument deosebit de util analizei economice si fundamentarii deciziilor.

Structura modelului general de programare liniara se constituie in primul rand prin multimea de activitati {A1, A2, ... An} care compun sistemul economic analizat, multimea de resurse utilizate {R1, R2, ... Rm} precum si prin relatiile tehnico-economice dintre acestea. Legatura dintre activitati si resurse este determinata de tehnologia de fabricatie corespunzatoare fiecarei activitati Aj (j=1,...,n) si poate fi caracterizata numeric prin vectorul coloana a(j) de componente (a1j, a2j, ... amj). Elementele {aij, i = 1,...,m; j = 1,...,n} se numesc coeficienti tehnici sau coeficienti de consum specific si arata ce cantitate din resursa Ri se consuma pentru producerea unei unitati din produsul (serviciul) Pj (ca rezultat al activitatii Aj). Toate "tehnologiile" de fabricatie definite de vectorii coloana a(j) se pot organiza intr-o matrice A cu m linii si n coloane; fiecare linie se refera la o resursa Ri (i = 1,...,m) si fiecare coloana se refera la o activitate Aj (j = 1,...,n).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Programare liniara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCIBERNETICAprogramare liniaraprocese economice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan