Informatie si document in societatea cunoasterii

Incarcat la data: 31 Octombrie 2010

Autor: Marius

Pret: 100 credite

Numar pagini: 115

Tip fisier: zip

Marime fisier: 243 kb

Generalizarea schimburilor electronice de informatii si documente, caracterul universal al acestei noi comunicari globale, rapiditatea si caracterul spectaculos al mutatiilor produse de aceasta "evolutie" reprezinta  un moment cheie in istoria umanitatii.

Noile structuri au fost axate pe principalele probleme generate de societatea cunoasterii, acestea fiind legate de infrastructura, continut, personal si capacitatea de diseminare a informatiei.  Schimburile de date si comunicarea electronica generalizata intre oameni si grupuri, atat la scara planetara cat si la nivel local, constituie un factor de dezvoltare individuala si colectiva.

Prezenta lucrare abordeaza aspecte legate de documentele electronice – definire, caracteristici si tipologie, pornind de la ciclul de viata al unui document pana la contextul actual al editarii electronice, un capitol aparte  ocupandu-se de standarde si norme pentru documentele electronice. Deoarece Internet-ul a devenit in prezent una din sursele de  informare cele mai utilizate,  acest aspect este dezbatut pe larg, lamurind toate probleme cu care se poate confrunta un utilizator de web, fiind abordate problematica  regasirii informatiei  si modul de utilizare a acestora.

CUPRINS

Introducere
I. Documente electronice – definire, caracteristici si tipologie
I. 1. Delimitari terminologice
I. 2. Document text
I. 3. Hypertext. Hyperdocument
I. 4. Hypermedia . Multimedia
I. 5. Tipologia documentelor electronice
I. 6. Caracteristici comparative Document hartie–Document electronic
II. Ciclul de viata al unui document
    II. 1. Constructia, achizitia
II. 2. Prelucrarea
II. 3. Comunicarea
II. 4. Utilizarea
II. 5. Conservarea – Prezervarea - Arhivarea
II. 6. Contextul actual al editarii electronice
III.  Standarde si norme pentru documentele electronice
IV. Surse  de  informare si instrumente de cautare disponibile  pe web
V. Gestiunea Electronica a Documentelor (GED) / Gestiunea Electronica a Informatiilor si Documentelor Existente (GEIDE)
    V. 1.  Realizarea unui sistem GED/GEIDE
V. 2. GED/GEIDE – pentru institutii
V. 3. Model integrat de Gestiune Electronica a Documentelor
    V. 4. Plan de actiune pentru realizarea unui sistem GED (sau GEIDE)
Concluzii
Bibliografie-Webgrafie
Lista acronime
Glosar
Anexe
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Informatie si document in societatea cunoasterii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CursuriDocumenteCIBERNETICAINFORMATIE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...