Circuite si Fluxuri Informationale - Tipologie si Clasificare

Incarcat la data: 11 Octombrie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

CIRCUITUL INFORMATIONAL este constituit de catre drumul (traiectoria) pe care circula o informatie de la generarea pana la arhivarea sau distrugerea sa. O sectiune prin circuitul informational formeaza un flux informational.

FLUXUL INFORMATIONAL reprezinta un ansamblu de informatii necesare desfasurarii unei anumite operatii, actiuni sau activitati ce se transmite intre emitent si destinatar, cu precizarea punctelor intermediare de trecere. El este caracterizat prin continut, volum, frecventa, calitate, directie, forma, etc.

Un sistem informational cuprinde mai multe fluxuri informationale, precum si o multime de conexiuni ce se stabilesc tntre diferite componente ale acestora.
Circuitele si fluxurile informationale pot fi clasificate dupa mai multe criterii:

I. Dupa directia de vehiculare si caracteristicile organizatorice ale extremitatilor, pot fi:  vertical
- se stabileste tntre posturi sau compartimente situate pe niveluri ierarhice diferite tntre care exista relatii de subordonare nemijlocita;
- vehiculeaza informatii ascendente si descendente;
- fundamentul organizatoric este reprezentat de relatiile ierarhice.
  (Exemplu: Transmiterea rapoartelor zilnice privind prezenta la lucru, intre un functionar al compartimentului comercial si seful acestuia.)

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Circuite si Fluxuri Informationale - Tipologie si Clasificare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs managementCIRCUITE INTEGRATEfluxuri
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan