Curs Circuite integrate digitale

Incarcat la data: 25 Februarie 2010

Autor: Timar Sandra Oana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 356 kb

5 (1 review)

Circuitele Integrate Digitale – denumite de unii autori si circuite integrate logice sau circuite integrate discrete - sunt circuite integrate (CI) care actioneaza asupra unor marimi (in special tensiuni) discrete, marimi care pot lua doar anumite valori specifice.

Exista doua modalitati distincte de reprezentare a unei marimi masurabile: analogica si numerica (digitala). Marimile analogice au o variatie continua, pe cand cele numerice au o variatie discontinua, pas cu pas. Electronica digitala s-a dezvoltat de la inceputul secolului XX (tuburi electronice), dar mai ales dupa 1948, anul descoperirii tranzistorului. Ea a cunoscut o dezvoltare accentuata incepand cu 1972, anul introducerii primului microprocesor.

Prin excelenta, omul este o fiinta analogica, adica toate informatiile pe care le percepe din mediul inconjurator sunt continue. Din acest motiv, tendinta prezenta si foarte probabil viitoare a electronicii este de-a realiza analogic interfata cu omul. Anumite „excese” cum ar fi ceasurile cu indicatie numerica sau vitezometrele numerice ale autoturismelor au pierdut teren in fata variantelor analogice – ceasul cu ace indicatoare (dar numeric in interior), respectiv vitezometrul cu ac (dar legat la un calculator numeric). Aceasta deoarece efortul suplimentar de procesare a marimii reprezentate numeric este o problema suplimentara pentru creierul uman, care poate insa interpreta instantaneu o reprezentare analogica.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Circuite integrate digitale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCircuite digitale integrate
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan