Actionari electrice

Incarcat la data: 12 Septembrie 2012

Autor: seres csabi

Pret: Gratuit

Numar pagini: 84

Tip fisier: zip

Marime fisier: 4669 kb

Masinile de curent continuu (m.c.c.) cu excitatie separata si cu magneti permanenti sunt des utilizate in sistemele de actionare electrica datorita posibilitatilor bune de pornire, franare, reversare, modificare a vitezei in limite largi si economica, conducere automata.

Relatiile de calcul si caracteristicile mecanice sunt aceleasi pentru actionarile cu masini de c.c. cu excitatie separata si cu magneti permanenti.

Metode de pornire   

In timpul pornirii masinilor de curent continuu cu excitatie separata, la valori scazute ale vitezei Ω, t.e.m. indusa fiind foarte mica, iar inductivitatea indusului avand si ea, de obicei valori foarte mici, din relatia (2.6) se observa ca pentru curentul IA se obtin valori mari daca R = 0 si UA = UAN, deoarece rezistenta RA este mica.

O valoare prea mare a curentului are urmatoarele efecte negative asupra masinii, care pot duce la avarii: distrugerea izolatiei infasurarilor masinilor si aparatelor de comanda si masura, datorita caldurii ce se degaja; comutatie necorespunzatoare, cu posibilitatea aparitiei focului circular; solicitarea mare a periilor; solicitarea lipiturilor la conductoarele infasurarilor; solicitarea conductoarelor de alimentare; apar cupluri mari, care pot duce la deteriorari mecanice.

Ca urmare, se pune problema limitarii curentului de pornire la valori admisibile, care se stabilesc in functie de durata pornirii. Din punct de vedere al valorii cuplului, se considera ca pornirea poate avea loc in gol, la jumatate din sarcina nominala, la sarcina nominala si la un cuplu mai mare decat cel nominal, MN. De exemplu la strunguri, prese si compresoare, masinile electrice care le actioneaza pornesc in gol, cele care actioneaza pompe, ventilatoare si compresoare centrifuge pornesc la jumatate din sarcina ; pornirea la sarcina nominala este intalnita la actionarea benzilor transportoare, utilajelor de ridicat si a pompelor cu piston, iar pornirea la un cuplu mai mare decat cel nominal are loc la calandre si mori cu bile.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Actionari electrice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs electronicaelectronica aplicata
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...