Caracteristicile comertului international contemporan

Incarcat la data: 10 Decembrie 2012

Autor: Mihai Gabriela

Pret: Gratuit

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 45 kb

Structura comertului international pe cele 2 mari grupe de produse:

a) Comertul cu produse de baza:
   
1. produse alimentare
Subgrupe:
- produse alimentare animaliere (animale vii, carne si produse din carne, produse lactate, grasimi, oua, peste si produse din peste, etc.)
- produse alimentare vegetale (cereale si derivate, legume proaspete si conservate, fructe proaspete si conservate, seminte oleaginoase si uleiuri vegetale, zahar, cafea, cacao, ceai, mirodenii, sucuri de fructe, dulciuri, bauturi alcoolice,  etc.)
   
2. materii prime
In structura grupei de materii prime naturale intra: minereurile feroase si neferoase, materiile prime textile, materialul lemnos, cauciucul natural, pieile, blanurile neprelucrate etc..
Datorita revolutiei tehnico-stiintifice a aparut posibilitatea inlocuirii (partiale) a unor materii prime naturale, socotite clasice, cu altele noi, sintetice (cauciucul sintetic, fibre sintetice, mase plastice, rasini sintetice etc.), dar statistica internationala le incadreaza la grupa de produse chimice.
   
In circiutul international au intrat materii prime naturale noi care si-au gasit intrebuintarea in perioada postbelica ca urmare a revolutiei tehnico-stiintifice (de exemplu: materiile prime pentru industria atomica, o gama larga de minereuri strategice de metale rare pentru industria aerospatiala, electronica, precum:litiul, cobaltul, zirconiul, uraniul, etc.)
   
3. combustibili
- combustibili minerali
- carburanti
- lubrifinati

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Caracteristicile comertului international contemporan". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CursuriCOMERTcursuri marketingcurs comert international contemporan