Coca-Cola vs Pepsi

Incarcat la data: 19 Aprilie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 202 kb

Un element foarte important pentru identitatea media a unei firme o reprezinta crearea logo-ului acesteia (sigla + slogan = logo). Logo-ul trebuie sa exprime unicitatea firmei, sa fie in ton cu domeniul de activitate al firmei, sa fie usor de retinut sa poata fi folosit cu succes in toate mediile publicitare.

Companii din intreaga lume aloca sume impresionante in fiecare an pentru a accede sau pentru a-si mentine pozitia in cursa celor  mai bune branduri. Logo-ul desemneaza un element sau un ansamblu de elemente (sub forma de text si grafice) ce impreuna formeaza un simbol unic si usor de recunoscut ce sta la baza identitatii unei companii.

In economia de piata pe care lumea o cunoaste regasim milioane de companii care activeaza in domenii de activitate similare, stabilind astfel procesul de concurenta. Ori concurenta respectiva este benefica pentru economia in sine si pentru cumparatori. Insa pentru a se evidentia de restul concurentilor sai, o companie poate apela la crearea unei identitati coorporative (logo).

Detinerea unui logo nu reprezinta varful calitativ al unei companii, ci rolul sau este de a ramane intiparit in mintea persoanei ce il priveste si de a transmite un mesaj catre aceasta, mesaj caracterizat printr-o usurinta a perceptibilitatii.

logo-ul este format dintr-un element sau ansamblu de elemente grafice si sub forma de text. Ei bine aceste elementele, alaturi de o culoare sau un set de culori, concura in stabilirea caracterului unic al logo-ului. De obicei un logo imbina prin caracteristicile sale obiectul de activitate al companiei insa acest factor nu este de natura stricta, fiind cunoscute identitati grafice cu putina relevanta la servicile pe care firma in cauza le presteaza.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Coca-Cola vs Pepsi". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMERTPEPSICoca ColaComparatie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...