Comert Intern si International

Incarcat la data: 23 Iulie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 32

Tip fisier: zip

Marime fisier: 119 kb

1. Asigurarea posibilitatilor de a defini si intelege notiunea de comert. 2. Prezentarea evolutiei istorice a comertului in spatiul european. 3. Explicarea continutului si descrierea structurii activitatii de comert. 4. Prezentarea functiilor comertului si rolul acestora in definirea pozitiei pe care comertul o ocupa in raport cu producatorii, cat si cu utilizatorii finali sau intermediari. 5. Prezentarea si explicarea structurii actelor de comert. 6. Definirea profesiunii de comerciant;  - descrierea restrictiilor cu privire la posibilitatea de a exercita diverse activitati comerciale;  - prezentarea obligatiilor si prerogativele comerciantului.

COMERTUL
- un sector de activitate precisa, cu un ridicat grad de complexitate, structurat pe domenii interioare multiple, in cadrul carora ROLURI IMPORTANTE  distributiei cu amanuntul, depozitarii marfurilor aprovizionarii cu ridicata activitatilor de import-export.

Notiunea de comert impune o abordare economica si o abordare juridica.
Abordarea economica permite definirea comertului sub mai multe forme:  - o functie economica ce consta in a cumpara materii prime sau produse pentru a le revinde in acelasi stadiu fizic, dar in conditii convenabile consumatorilor; schimbul de bunuri si/sau servicii intre oameni si tari; - schimbul de produse si marfuri prin vanzare  / cumparare; - ramura a economiei nationale in cadrul careia se desfasoara circulatia marfurilor si care realizeaza legatura dintre productie si consum;- profesiunea unui corp de agenti economici care actioneaza in cadrul pietei, asigurand actele de schimb.

La nivel microeconomic
comertul este reprezentat de totalitatea activitatilor economice de cumparare de materii prime, produse, marfuri in vederea revanzarii lor sub aceeasi forma sau pregatite pentru revanzare, cu scopul satisfacerii trebuintelor consumato-rului si obtinerii profitului de catre comerciant. Revanzarea se va face in anumite conditii de loc, timp, cantitati, sortimente, pret convenabile pentru consumatori.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Comert Intern si International". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSINTERNATIONALCOMERT
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan