Comertul international si concurenta imperfecta

Incarcat la data: 12 Aprilie 2010

Autor: marian

Pret: Gratuit

Numar pagini: 32

Tip fisier: zip

Marime fisier: 304 kb

Modelele prezentate in capitolele anterioare explica relatia dintre inzestrarea cu factori de productie a tarilor, respectiv tehnologia acestora si specializarea lor internationala, influenta acestei specializari asupra veniturilor factorilor si modul cum se compenseaza deficitul unor factori. Aceste modele nu iau insa in considerare economiile de scara, iar pietele sunt considerate perfect competitive.


Probabil din aceste motive, modelele mentionate nu pot explica unele fenomene caracteristice pentru actualele relatii economice internationale. De exemplu, unele tari care au dotari similare cu factori de productie desfasoara intense schimburi reciproce de marfuri, iar multe tari isi dezvolta fluxuri reciproce de schimb in cadrul acelorasi grupe de marfuri.


Existenta economiilor de scara conduce, de regula, la o structura a pietei diferita de cea a concurentei perfecte.  Economiile de scara apar o data cu cresterea productiei unei marfi si se concretizeaza in diminuarea costului ei mediu.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Comertul international si concurenta imperfecta". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCONCURENTACOMERT
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...