Dimensiunea financiara a Guvernantei Corporatiste

Incarcat la data: 08 Aprilie 2010

Autor: marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 149 kb

Dezbaterile in jurul guvernantei corporatiste s-au intensificat in decursul anilor 1990, mai intai in tarile anglo-saxone, apoi in Europa continentala, pentru a se extinde la scara mondiala. Interesul public pentru o asemenea problema este focalizat pe analiza puterii conducatorilor si a limitelor in cadrul carora aceasta se poate exercita.


Din punct de vedere istoric, guvernanta decidentilor politici a precedat-o pe cea a conducatorilor societatilor cotate, care reprezinta forme organizationale recente. In egala masura, se poate afirma ca dreptul societatilor a avut ca izvoare, principiile statelor democratice, pentru a-si organiza propriile structuri de putere.


Conceptul de guvernanta corporatista este abordat in literatura de specialitate in mai multe sensuri, dupa cum urmeaza:
1. "combinatie de legi, regulamente si coduri de conduita adoptate in mod voluntar, care asigura companiei posibilitatea de a atrage capitalul financiar si uman necesar activitatii sale si posibilitatea de a-si desfasura activitatea in mod eficient astfel incat sa-si asigure existenta prin generarea de valoare pe termen lung pentru actionarii sai si societate in ansamblu" (Banca Mondiala, 1999)

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dimensiunea financiara a Guvernantei Corporatiste". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSECONOMIECOMERT
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...