Cursuri Comert

Merceologie - bauturi

Whisky - Se obtine prin distilarea plamezilor de cereale fermentate, dupa care distilatul e supus unei maturari in conditii speciale; acesta are taria de cca. 65%, este invechit in vase de stejar sau cires de capacitate mica a caror pereti...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 14 kb

Merceologie - bauturi alcoolice

Berea -    o bautura slab alcoolica nedistilata, obtinuta prin fermentarea alcoolica a mustului de malt, cereale nemaltificate, zahar, extract de hamei, apa, drojdie -    productia mondiala este de circa 1000...

Numar pagini: 7  |  Marime fisier: 14 kb

Merceologie - oua, grasimi, zahar

Defecte: -    cu forma anormala -    cu 2 galbenusuri -    patate cu 1/3 din suprafata cojii murdarita -    murdare care depasesc 1/3 din coaja -    cu coaja...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 11 kb

Merceologie - branzeturi

Operatii care influenteaza calitatea: - Pregatirea laptelui se face prin normalizare, inglobare de clorura de calciu, coloranti (galben de sofran si caroten, maiele) adaosul de clorura d ecalciu este necesar pt obt unui coagul fin si cresterea...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 10 kb

Merceologie - peste, lapte

PESTE: 1. Familia Acipenseridae - Morunul, nisetrul ceila, pastruga - Sturionii se caracterizeaza prin schelet osos format din placi in mare parte cartilaginoase. - Carnea are o valoare nutritiva si organoleptica ridicata, icrele sunt cela...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 10 kb

Carnea si produsele de prelucrare a carnii

- Are o valoare biologica datorita proteinelor complete, grasimi, substante minerale, vitamine - Digestivitate superioara, calitati dietetico-culinare apreciabile si este un aliment indispensabil in hrana omului - Se consuma sau se prelucreaza...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 10 kb

Merceologie - legume si fructe

Sunt produse de origine vegetala cu rol important in alimentatie, datorita insusirilor senzoriale si substante nutritive ca : - glucide (cu molecula mica), - enzime, - vitamine, - sarurii minerale, - acizi si altele. Ele pot fi...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 10 kb

Merceologie - cereale

Au un rol deosebit in alimentatie. Astazi peste 70% din suprafetele arabila ale lumii sunt destinate culturii de cereale deoarece boabele au un potential tehnologic nutritiv ridicat si pot fi prelucrate intr-o gama f mare de produse ca: faina,...

Numar pagini: 3  |  Marime fisier: 9 kb

Contabilitatea in Comert

Intreprinderile comerciale au drept scop activitatea de intermediere intre producator si  consumatorul final. Comertul consta in cumpararea de marfuri si  revanzarea lor la un pret mai mare in scopul obtinerii profitului. Circulatia...

Numar pagini: 22  |  Marime fisier: 38 kb

Eficienta activitatii de comert

Termenul de eficienta deriva din latinescul "efficere" = a efectua. Eficienta se calculeaza ca un raport intre marimea efectelor si a eforturilor. Cele doua comparatii pot fi exprimate astfel: e = Efecte/Eforturi (maxim); e' =...

Numar pagini: 10  |  Marime fisier: 20 kb

Resursele umane si financiare in comert

Resursele umane comerciale sau personalul comercial este definit prin: - numarul si structura sa; - capacitatea de munca; - munca desfasurata de fiecare individ conform profesiunii sale. Resursele umane pot fi exprimate atat calitativ, cat...

Numar pagini: 13  |  Marime fisier: 28 kb

Baza tehnico-materiala a comertului

Baza tehnico-materiala a comertului se refera la totalitatea mijloacelor fixe si a bunurilor de inventar necesare desfasurarii activitatii comerciale. Preponderent in comert, mijloacele fixe se regasesc in primele cinci categorii de mijloace...

Numar pagini: 9  |  Marime fisier: 22 kb

Sistemul relatiilor de vanzare-cumparare generate de catre structurile comerciale

In ansamblul sistemului de relatii promovat de catre comert, relatiile comerciantilor cu  producatorii se inscriu in perimetrul relatiilor externe. Relatiile comerciantilor cu producatorii reprezinta ansamblul formelor organizatorice,...

Numar pagini: 15  |  Marime fisier: 26 kb

Consumul, cererea si oferta de marfuri si servicii

Consumul se refera la cadrul ce cuprinde satisfacerea societatii in ansamblu, al unitatilor economice si institutiilor, precum si al fiecarui individ in parte. Nevoia de consum = ansamblul trebuintelor oamenilor, unitatilor economice si...

Numar pagini: 12  |  Marime fisier: 23 kb

Locul pietei bunurilor si serviciilor in cadrul economiei de piata

Continutul si structura pietei bunurilor si serviciilor Din punct de vedere teoretic, se considera ca piata reprezinta o categorie economica care isi gaseste expresia in totalitatea actelor de vanzare-cumparare privite in unitate organica cu...

Numar pagini: 16  |  Marime fisier: 29 kb

Comertul cu ridicata

Continutul activitatii si rolul economic al comertului cu ridicata Continutul activitatii de comert cu ridicata consta in achizitionarea de marfuri in partizi mari si desfacerea acestora in partizi mici, dar intr-un sortiment comercial, catre...

Numar pagini: 15  |  Marime fisier: 22 kb

Comertul electronic sau e-commerce

Conceptul de comert electronic si avantajele acestuia Definitii - comert electronic - orice tranzactie financiara care utilizeaza tehnologia informatica; - circuitul complet de vanzari - inclusiv marketingul si vanzarea propriu-zisa; -...

Numar pagini: 14  |  Marime fisier: 23 kb

Comertul cu amanuntul

Comertul cu amanuntul: - include toate activitatile implicate in vanzarea produselor sau serviciilor direct catre consumatorii finali, spre a fi folosite in scopuri personale necomerciale; - forma a circulatiei marfurilor a carei functie...

Numar pagini: 22  |  Marime fisier: 29 kb

Organizarea comertului

Principii de organizare a activitatii comerciale -  Legalitatea; -  Pluralismul formelor de proprietate  - semnifica existenta unei multitudini de forme pentru exprimarea celor doua elemente necesare definirii conceptului de...

Numar pagini: 14  |  Marime fisier: 21 kb

Locul, rolul si importanta comertului in economia nationala

Notiunea de comert  = - sub aspect juridic, defineste transferul titlurilor de proprietate asupra materialelor sau serviciilor, precum si a prestatiilor de servicii realizate intre diferitele stadii ale productiei sau intre producator si...

Numar pagini: 35  |  Marime fisier: 43 kb

Ciclul de Viata al Produselor

Orice produs se caracterizeaza prin existenta a patru faze in dezvoltarea sa: - Lansarea produsului - dezvoltarea produsului - maturitatea - declinul Ciclul de viata al produselor - Curba ciclului de viata al produselor reflecta evolutia...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 10 kb

Caracteristicile Distributiei Fizice

Distributia fizica reprezinta planificarea, implementarea si controlul fluxurilor fizice de materiale si de produse finite, de la punctele de provenienta a acestora la punctele de utilizare, astfel incit sa fie satisfacute cerintele clientilor si...

Numar pagini: 20  |  Marime fisier: 123 kb

Abilitati de comunicare

Fiecare individ dispune de numeroase si variate abilitati care ii permit sa indeplineasca sarcini si activitati specifice de natura fizica sau sociala. Astfel, oamenii pot juca tenis sau merge pe bicicleta, pot comunica sau negocia. In general,...

Numar pagini: 21  |  Marime fisier: 374 kb

Contractul comercial international

Operatiuni precontractuale - Cererea de oferta - Reprezinta manifestarea de vointa a unei firme de a cumpara o marfa; - In situatia in care importatorul are nevoie urgenta de marfa, aceasta se poate transforma in comanda, indicandu-se cantitatea...

Numar pagini: 7  |  Marime fisier: 18 kb

Institutionalizarea Comertului International

A devenit necesara ca urmare a: -    aparitiei unor noi actori ai comertului; -    modificarii reactiei firmelor la noii stimuli ai pietei; -    accentuarii caracterului sinergic al instrumentelor...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 9 kb

Factorii de Influenta ai Comertului International

1.    Redefinirea raportului de forte la nivel global din perspectiva comertului international; 2.    Aparitia si evolutia unor grupari regionale; 3.    Diversificarea si cresterea eficientei...

Numar pagini: 2  |  Marime fisier: 7 kb

Elementele care contribuie la dinamica economiei globale

GLOBAFOBIE SAU ANTIGLOBALIZARE - exista o notabila deosebire intre cele 2 curente; - lucrarile de pozitie impotriva globalizarii reprezinta provocari la adresa SCI şi a regulilor care il guverneaza şi nu respingerea comertului in sine; -...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 9 kb

Curs Fundamentele comertului international in conditiile provocarilor globale

Prin intermediul celor doua componente ale comertului exterior fiecare tara isi poate asigura o valorificare superiora a resurselor  de care dispune (pe calea exporturilor) si satisfacerea in mai bune conditii a trebuintelor consumatorilor...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 17 kb

CURS COMERTUL INTERNATIONAL

Diferentierea si ierarhizarea activitatilor umane. Progresul societatii umane este indisolubil legat de diferentierea activitatilor si de specializarile care au luat nastere prin permanentizarea acestor diferentieri. Aceasta structura a...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 71 kb

Curs Marfuri metalice

Proprietatile metalelor In timpul utilizarii lor, marfurile metalice sunt supuse la solicitari mecanice, termice si, totodata, sufera actiunea unor factori chimici. De asemenea, o serie de proprietati ale metalelor si aliajelor acestora, precum...

Numar pagini: 19  |  Marime fisier: 476 kb

Rezultate 61 - 90 din 142
Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandalele ECCO Touch Plateau sunt confectionate din piele moale cu detalii metalice(tinte). Sunt...