Investitii internationale

Incarcat la data: 28 Aprilie 2010

Autor: marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 29 kb

Investitiile internationale se impart in: Investitii straine directe; Investitii de portofoliu INVESTITII DIRECTE- sunt o categorie a investitiilor internationale care reflecta scopul unei entitati (firme) rezidente intr-o tara de a investi intr-o alta entitate aflata in alta tara.

Trasaturi –relatia economica de durata -implicarea investitorului in managementul firmei -In unele tari se stabileste un nivel minim al detinerii de actiuni sau putere de vot peste care un investitor este considerat “investitor direct”(10%) -ISD contin elemente cum ar fi: -actiunile sau partile social -imprumuturi intr-o firma  -profitul de investitie la sfarsitul anului financiar
- INVESTITII DE PORTOFOLIU- repr o categorie care cuprinde elemente de natura datoriei(obligatiunile sau instrumente ale pietei monetare) sau elemente de natura participative(actiunile)
-Urmaresc sa isi conserve sau sa isi sporeasca valoarea capitalului fara a se implica in realizarea de obiective economice concrete.

-Importanta investitiilor straine directe-ISD au crescut in ultimele decenii mult mai rapid decat alte fenomene economice(ex:comertul national) -Fluxurile de investitii=valoarea investitiilor straine realizate intr-un interval de timp, de obicei un an.

-STOCURILE=valoarea cumulata a investitiilor straine intr-o tara pana la un moment dat.
  !!Vanzarile realizate pe plan mondial ale filialelor sociateatiilor transnationale reprezinta mai mult decat dublul exportului mondial(cea mai semnificativa manifestare a globalizarii).-Pentru tarile in dezvoltare I.S(investitii straine) reprezinta cea mai importanta sursa de finantare.  -I.S determina un numar mare de locuri de munca. 
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Investitii internationale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSECONOMIECOMERTburse internationale
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...