Marea distributie specializata

Incarcat la data: 26 Aprilie 2010

Autor: Camy Camelia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 26 kb

Incepand cu anii 1970, marea distributie specializata s-a dezvoltat considerabil in toate principalele tari europene.  Cresterea veniturilor caminelor a antrenat o puternica crestere si o diferentiere a consumului nealimentar, care a provocat la randul sau dezvoltarea si diferentierea formulelor de distributie nealimentara in respectivele tari.
   
Pentru INSEE (Institutul National de Statistica si Studii Economice din Franta), categoria “mare distributie nealimentara specializata” cuprinde toate intreprinderile comerciale specializate prezentand una din caracteristicile urmatoare:
-    cel putin un punct de vanzare de 2500 m2 sau mai mult;
-    cel putin 10 puncte de vanzare (fara marime limita);
-    efective de cel putin 10 de salariati.
   
Aceasta definitie acopera in mod sigur cvasi-totalitatea marilor suprafete   specializate si  a unor lanturi avand mai ales puncte de vanzare mici; dar ea exclude grupurile de “independenti” asociati (Bricomarché in Franta) si retelele de franciza avand puncte de vanzare de marime mica si medie, totusi importante in anumite sectoare (Yves Rocher, Benetton, Laura Ashley).
   
Formele specializate se disting unele de altele prin marimea punctelor de vanzare, prin compozitia lor, largimea si profunzimea asortimentului, prin localizarea predominanta a magazinelor si prin tipul de societate care le exploateaza.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Marea distributie specializata". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSECONOMIECOMERTmarea schisma
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan