Tehnologia comerciala - concept, componente, tendinte de proiectare

Incarcat la data: 06 Decembrie 2010

Autor: licenteoriginale

Pret: 100 credite

Numar pagini: 147

Tip fisier: zip

Marime fisier: 895 kb

Delimitarea domeniului tehnologiei comerciale reprezinta un demers stiintific care consta in clarificarea tuturor aspectelor de ordin teoretic si practic impuse de aceasta. Abordarea este de natura sistemica si priveste intreaga retea comerciala, activitatile specifice punctului de vanzare fiind proiectate si organizate in relatie directa cu clientii cat si cu partenerii din cadrul canalului de distributie care asigura aprovizionarea cu marfuri si prestarea unor servicii performante.

Societatea contemporana se caracterizeaza printr-un inalt nivel de dezvoltare a tehnologiilor specifice domeniilor socio – economice. Tehnologile actuale nu se mai bazeaza in principal pe transformarea materialelor, (materiilor prime) ci  pe sistemele de transmitere, stocare si prelucrare a informatiei.
         
Notiunea de tehnologie poate fi abordata atat in sens larg, general cu referire la ansamblul activitatilor care cad sub incindenta acestui concept cat si in sens restrans, aplicabil unor domenii sau produse.
       
Tehnologia reprezinta un sistem de cunostinte stiintifice si tehnice materializate in documentatii privind procedee, proceduri si programe de lucru, echipamente utilizate de oameni pentru realizarea uneia sau a mai multor categorii de activitati utile, cu o anumita finalitate de natura materiala sau imateriala. Tehnologiile de productie, de exemplu. au drept scop  fabricarea, exploatarea, intretinerea unor categorii de produse.
        
Rezumand, vom admite ca  tehnologia este modalitatea concreta de a realiza o anumita activitate sau ca notiunea de tehnologie abordata in sens larg cuprinde metodele de lucru, oamenii si echipamentele fara de care activitatile respective nu pot deveni operative.          

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnologia comerciala - concept, componente, tendinte de proiectare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AFACERIECONOMIEcurs comert