Tranzactii comerciale internationale

Incarcat la data: 29 Iulie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 91

Tip fisier: zip

Marime fisier: 174 kb

O data cu formarea primelor granite nationale, afacerile internationale au fost conduse de natiuni sau individual. in multe cazuri, afacerile internationale, singure, au fost o forta majora in delimitarea granitelor si schimbarea istoriei economiei mondiale.

De exemplu, afacerile internationale au jucat un rol vital in formarea si declinul imperiului roman, al carui impact de gandire, cunostinte si dezvoltare sunt simtite si in ziua de azi. De altfel, cand citim despre marsul legiunilor romane, trebuie sa stim ca acesta nu se datora exclusiv puterii militare pe care imperiul se baza. Romanii au folosit ca stimulent major pax romana (pacea romana). Aceasta le permitea comerciantilor sa calatoreasca in siguranta pe drumurile construite, intretinute si protejate de legiunile romane si trupele afiliate lor. Roma a stimulat construirea unor piete centrale in orase si constituirea unui sistem de comunicatii adecvat.
   
Afacerile internationale au inflorit in imperiu contribuind la imbunatatirea modului de viata, aceasta devenind model pentru cei din afara. Curand, orase si natiuni care nu faceau parte din acesta s-au decis sa se afilieze imperiului. Ei au fost de acord sa plateasca tribut si taxe deoarece beneficiile erau mai mari decat darile.
   
Prin urmare, cresterea imensa a imperiului roman s-a efectuat si pe baza legaturilor de afaceri. Desigur, eforturi substantiale au fost facute pentru a mentine acest mediu favorabil. Cand, de exemplu, piratii amenintau caile de navigatie comerciala, de exemplu, Pompeius, a trimis o forta mare pentru a-i elimina. Odata acest lucru implinit, costurile de distributie au scazut substantial, deoarece teama de a calatori a disparut. Bunurile puteau fi vandute la preturi mai mici ceea ce a condus la largirea cererii.

Afacerile internationale au reprezentat unul dintre factorii primari care au mentinut integritatea imperiului. Atacurile triburilor barbare asupra imperiului, au facut ca romanii sa piarda teren. Mai tarziu, triburile din afara atacau un imperiu care era deja substantial slabit din temelii, datorita accentuarii decadentei. Pacea romana nu a mai putut fi impusa mult timp, folosirea si acceptarea sistemului monetar comun a decazut, iar comunicatiile nu au mai putut functiona bine mult timp. Prin urmare, afilierea la Imperiul Roman nu a mai putut oferi avantajele din trecut. Fostii aliati, observand ca nu mai exista beneficii din asocierea cu Roma, s-au aliat cu invadatorii.

Inca de pe vremea Imperiului Roman, obtinerea de beneficii din afacerile internationale era vazuta ca un instrument al politicii nationale. Folosirea de constrangeri economice de catre natiuni sau grupuri de natiuni, isi are radacinile in timp, in orasele-state grecesti si razboiul peloponesian. in razboaiele lui Napoleon, combatantii au folosit blocadele navale si economice pentru a obtine suprematia. Similar, in timpul razboiului civil din SUA, Nordul a urmarit in mod constant o strategie de anulare a oportunitatilor de afaceri internationale ale Sudului, pentru a-l priva de veniturile obtinute din export.

Mai recent, faptul ca SUA a impus embargoul economic Irak-ului ca urmare a ocuparii Kuwait-ului de catre acesta, constituie o dovada a folosirii, in perioada moderna, a constrangerilor economice, ca element de presiune pentru atingerea unor obiective geo-politice. Chiar daca masura in sine nu a avut efectul scontat, in cele din urma, izolarea economica internationala a Irak-ului (impiedicarea realizarii operatiunilor de import-export in mod liber, impiedicarea investitiilor straine in Irak, precum si a oricarei alte forme de cooperare economica si tehnica internationala) a reprezentat o actiune politica majora care demonstreaza importanta schimburilor economice internationale.
   

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tranzactii comerciale internationale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EXTERIOROPERATIUNIcurs comert
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan