Uzante diplomatice si de protocol

Incarcat la data: 23 Iunie 2010

Autor: Marius

Pret: 100 credite

Numar pagini: 100

Tip fisier: zip

Marime fisier: 250 kb

Inceputul istoriei diplomatiei se confunda cu inceputul istoriei civilizatiei , dar despre o diplomatie in adevaratul sens al cuvantului, nu se poate vorbi decat odata cu aparitia statului. Definita sintetic ca “stiinta sau arta negocierilor”, sau “stiinta raportutilor internationale”, cuprinde intregul sistem de interese care iau nastere din raporturile stabilite intre natiuni, scopul sau direct, fiind mentinerea pacii si bunei armonii intre state.

Diplomatia simbolizeaza existenta si respectarea unui sistem international de state suverane, bazat pe reguli comune, conventii, imunitati si privilegii. intr-o perioada in care acest sistem risca sa fie erodat de noile tipuri de amenintari la adresa securitatii, continuarea functionarii diplomatiei internationale este o confirmare a disponibilitatii statelor, indiferent de politicile promovate si interesele urmarite, de a interactiona intr-un cadru oficial, universal acceptat.

In toate formele de organizare ale omenirii, diplomatia a existat si va continua sa fie una dintre cele mai importante discipline de promovare si realizare a politicii externe a statelor. Marile puteri ale lumii, toti marii sefi de stat au recurs la serviciile diplomatiei si ale diplomatilor pentru atingerea scopurilor in cunoasterea obiectivelor politice declarate sau secrete ale aliatilor sau dusmanilor precum si in elaborarea sau adaptarea propriilor orientari de politica externa, in scopul apararii intereselor proprii cu o eficienta sporita in mediul continental si mondial.

Diplomatilor li s-a incredintat misiunea sa negocieze tratate de pace  sau de alianta, intelegeri in probleme de insemnatate majora pentru statele respective, conventii mutilaterale, in care interesele statelor trebuia sa fie cat mai bine reflectate. Diplomatii au un rol activ in convorbirile diplomatice in cursul carora sunt dezvoltate importante resuse ca potential subiect in sugerarea solutiilor, mod de convenienta al partenerilor si implicit al convergentei intereselor reprezentate.

Rolul diplomatului este de a face cunoscute drepturile legitime, stabilirea unei colaborari de durata si de promovare a intereselor statului pe care il reprezinta. Diplomatia este arta si practica de a purta negocieri intre reprezentanti imputerniciti ai unor natiuni sau grupuri diverse. Stradania diplomatilor de a reprezenta cat mai bine interesele reciproce ale statului ce il reprezinta, si ale statului unde sunt trimisi, necesita o informare atenta si permanenta pentru a actiona in conformitate cu acestea.

Cuprins
Cuvant inainte    3
CAPITOLUL I
Notiuni fundamentale ale diplomatiei
1.1.Definitia si continutul diplomatiei    4
1.2.Obiectul de studiu al diplomatiei    5
1.3.Evolutia istorica a diplomatiei    6
1.4.Formele actuale ale diplomatiei    11
1.5.Rolul, esenta si diplomatia    12

CAPITOLUL II
Relatiile diplomatice
2.1.Relatiile si misiunile diplomatice    15
2.2.Relatiile diplomatice in viata internationala     16
2.3.Forme de reprezentare externa a statelor    17
2.4.Dezvoltarea relatiilor diplomatice    19
2.5.incetarea relatiilor diplomatice    20

CAPITOLUL III
Diplomatia economica
3.1.Rolul diplomatiei economice  in economia externa    21
3.2.Functiile diplomatiei economice    22
3.3.Organele institutionale ale diplomatiei economice    27

CAPITOLUL IV
Misiunile diplomatice
4.1.infiintarea unei misiuni diplomatice permanente    32
4.2.Tipuri de misiuni diplomatice permanente    33
4.3.Functiile unei misiuni diplomatice    35
4.4.Structura unei misiuni diplomatice    37
4.5.Principalele obligatii si drepturi care revin unei misiuni    38

CAPITOLUL V
Structurile diplomatice traditionale
5.1.Diplomatia preventiva    39
5.2.Diplomatia de criza    44
5.3.Diplomatia traditionala    44

CAPITOLUL VI
Studiu de caz
6.1. Razboiul rece    54
6.2. Concluzii    93
Bibliografie......................................................................................................................................98

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Uzante diplomatice si de protocol". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMERTPROTOCOLDIPLOMATcurs economie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...