Comunicarea in afaceri - note de curs

Incarcat la data: 06 Decembrie 2010

Autor: licenteoriginale

Pret: 100 credite

Numar pagini: 78

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1103 kb

Notiunea de comunicare incepe sa fie utilizata incepand cu secolul XIV, din latinescul communis care inseamna a a pune in comun, a impartasi. Doua secole mai tarziu, odata cu secolul XVI cand incep sa se dezvolte posta si drumurile, i se asociaza si sensul de a transmite.

Din secolul XIX, sensul de transmitere primeaza alaturi de cel de « difuzare » datorita dezvoltarii noilor mijloace de comunicare. Astfel, I. Dragan subliniaza : « intelesurile notiunii de comunicare se diversifica si se nuanteaza odata cu multiplicarea activitatilor, formelor si mijloacelor de comunicare, mai ales ca urmare a interventiei tehnicilor moderne in comunicarea umana naturala, ca mediatori si transmitatori ai mesajelor. » (Dragan ; 1996 ; 10)

Chiar daca la o prima vedere definirea comunicarii ar putea parea un act simplu (Panisoara, 2006), in realitate tocmai vasta intindere a conceptului si cotidianul practicii comunicationale ridica probleme, delimitarile terminologice relevandu-se in fapt drept un proces destul de complex si de laborios. Diferiti autori precizeaza cincisprezece formule, in incercarea de a oferi o definire completiva, fiecare dintre ele punand accentul asupra unui alt aspect sau unei alte componente: simboluri, vorbire, limbaj; intelegerea - receptarea, nu transmiterea mesajelor; interactiune, relatie - schimbul activ si coorientarea; reducerea incertitudinii - ipotetica dorinta fundamentala, care duce la cautarea de informatie in scopul adaptarii ; procesul - intreaga secventa a transmiterii ; transfer, transmitere - miscare conotativa in spatiu si timp; legatura, unire - comunicarea in ipostaza de conector, de articulator ; trasaturi comune - amplificarea a ceea ce este impartasit sau acceptat de ambele parti; canal, purtator, ruta - o extensie a "transferului", avand ca referinta principala calea sau" vehiculul" (sistem de semne sau tehnologie) ; memorie, stocare - comunicarea duce la acumularea de informatie si putem "sa comunicam cu" astfel de depozite informative; raspuns discriminatoriu - accentuarea acordarii selective de atentie si a interpretarii ;  stimuli - accentuarea caracterului mesajului in cauza, a raspunsului sau a reactiei;  intentie - accentueaza faptul ca actele comunicative au un scop; momentul si situatia - acordarea de atentie contextului actului comunicativ;  putere - comunicarea vazuta ca mijloc de influenta.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Comunicarea in afaceri - note de curs". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AFACERIcurs comunicare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan