Conflicte si comunicare in sec al XX-lea

Incarcat la data: 07 Decembrie 2011

Autor: Stoica Adriana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 284

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1305980 kb

Secolul al XX-lea a fost, in evolutia istoriei, o perioada a paradoxurilor. A fost perioada celor mai mari descoperiri stiintifice si a celor mai remarcabile progrese in civilizatie si cultura. Omul a reusit sa se „desprinda“ de Pamant si apoi sa ajunga pe Luna.

 

Comunicatiile de tipul Global internet au devenit o“banalitate”. Un specialist in marketing din Europa sau un militant pentru drepturile omului din Asia au astazi o putere de comunicare de care se bucurau odinioara doar marile corporatii transnationale, guvernele sau marile organisme politice internationale.

 

A fost, insa, si secolul in care sute de milioane de oameni au fost victimile razboaielor, revolutiilor, epurarilor etnice si religioase, epurarilor si intolerantelor ideologice, a unor mari dezastre si calamitati naturale. A fost inainte de toate si un secol al manipularilor atit a individului cit si a opiniei publice la scara mondiala. Despre secolul XX, Yehudi Menuhin afirma ca „a trezit cele mai mari sperante concepute vreodata de omenire si a distrus
toate iluziile si idealurile“. Evolutiile din primul deceniu al secolului XXI ne arata ca din acest punct de vedere asistam atit la continuitati cit si la discontinuitati.


In prima jumatate a veacului trecut marile puteri s-au implicat in doua in razboaie devastatoare care au cuprins cvasitotalitatea natiunilor civilizate si au avut ca rezultat nu pacea visata ci moartea a aproape 50 de milioane de vieti.

 

Cea de-a doua jumatate a secolului a fost ravasita de un razboi rece in care marile puteri au evitat confruntarea directa dar au purtat razboaie prin procura si s-au terorizat reciproc cu arma nucleara. Sfirsitul razboiului rece a insemnat disparitia unui regim de dictatura de sorginte comunista dar si multiplicarea conflictelor interetnice si interreligioase la scara globala.

 

De ce au avut loc aceste conflicte? Poate omenirea sa evite crizele si conflictele in secolul XXI printr-o mai buna comunicare? Cum vor influienta viata internationala globalizarea si revolutia informationala?

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Conflicte si comunicare in sec al XX-lea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICAREISTORIECONFLICTE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan