Curs Politologie - Discurs descriptiv, discurs normativ

Incarcat la data: 07 Martie 2010

Autor: marian

Pret: Gratuit

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

Discursul descriptive este folosit de stiintele naturii pentru a consemna datele observatiilor si experiment. Acest discurs este alcatuit din: enunturi descriptive sau factuale intrucat se refera la starile fapte descrise. Caracteristica enuntutilor descriptive este aceea ca sunt susceptibile de a primi valori de adevar.


Un enunt descriptiv sau factual este adevarat daca cele enuntate corespund fidel faptelor la care se refera. Adevarul enunturilor descriptive poarta numele de adevar - corespondenta. Spre deosebire de enunturile descriptive, enunturile normative nu sunt nici adevarate si nici false. In cazul lor num a intereseaza corespondenta cu fapte, ci validitatea normativa, insemnand gradul in care respectivul enunt aproximeaza o norma, o valoare, un ideal.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Politologie - Discurs descriptiv, discurs normativ". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICARECURSpolitologie