Scoli de Comunicare

Incarcat la data: 04 Martie 2011

Autor: Neagoe Bogdan

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 29 kb

Sub aceasta denumire regasim un grup de cercetatori de origini stiintifice diferite, care la un moment dat au lucrat la Palo Alto, un oras situat la sud de San Francisco. Principalele directii de cercetare ale acestui grup au privit o teorie a comunicarii, o metodologie de schimbare si o practica terapeutica, toate marcate de demersul sistemic.


Initiatorul grupului a fost Gregory Bateson (n. 1904), care lucrase la spitalul de psihiatrie de la Veterans Administration (Palo Alto), dupa ce facuse studii de zoologie si colaborase cu antropologii Margaret Mead si Leo Fortune. In anul 1942, Bateson descopera necesitate de a reconsidera cercetarile sale, tinand seama de retroactiune (feed-back), deoarece pana atunci  comunicarea fusese analizata din perspectiva dinamicii fortelor si a raporturilor de cauzalitate dintr-o interactiune.

 

Prin urmare, el va aborda comunicarea ca pe un sistem de mesaje ce functioneaza sub forma de <bucle>, in care energia de raspuns este oferita de receptor,  si nu de impactul elementului declansator ( de unde notiunea de feed-back). Cu alte cuvinte, va adera la principiile demersului sistemic, luand drept cadru metodologic inter-relatiile din interiorul unei retele, in care actioneaza mecanisme circuare de reglare. Se  abandona, in acest mod, conceptia liniara, si oarecum determinista, a succesiunii actiunilor si reactiunilor intre obiecte izolate.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Scoli de Comunicare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICARECURSscoli de comunicarescoala de la palo alto
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan