Tehnici de persusiune

Incarcat la data: 17 Ianuarie 2013

Autor: Dragan Ioana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 53

Tip fisier: zip

Marime fisier: 421 kb

Inca inainte de a aparea stiintele comunicarii ca domeniu autonom de studiu, lingvistii au sesizat noile tendinte si s-au orientat cu precadere asupra cercetarii limbajului in dimensiunea sa dinamica, cea manifestata in procesul comunicarii.

Dintre cele trei discipline subordonate semioticii in viziunea lui Charles Morris (pragmatica - studiaza relatia dintre semne si utilizatorii acestora, semantica - axata pe relatia dintre semne si referentul lor si sintaxa care studiaza relatia dintre un semn si alte semne) cea dintai, pragmatica, dobandeste in ultimele decenii un loc privilegiat. Aceasta re-orientare a cercetarilor lingvistice, secondata apoi de aparitia stiintelor comunicarii se datoreaza, cum am spus, faptului ca limbajul nu mai este perceput ca un simplu instrument de vehiculare a informatiei, iar comunicarea nu mai consta intr-un banal shimb de informatii. Sunt fenomene complexe care conditioneaza decisiv viata individului si a societatii si care trebuie studiate, prin urmare in toata profunzimea si complexitatea lor.

Putem aminti aici opinia lui Wilhelm Von Humboldt, care vedea limbajul drept energeia, proces dinamic de instituire a semnificatiilor si apoi, incheierea lui Cassirer privind formele simbolice generate de functia semiotica, specific umana.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnici de persusiune". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs comunicaretehnici de persuasiune
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...