Tulburari de comunicare

Incarcat la data: 16 Aprilie 2012

Autor: roxana c

Pret: Gratuit

Numar pagini: 33

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1673 kb

Schimburile de informatie dintre doua elemente (definitia cibernetica a comunicarii) se bazeaza in cadrul comunicarii interumane pe ansamblul specific de procese psihomotorii in care canalul principal este cel verbal, la care se adauga canalele non verbale.

Codurile folosite in transferul de informatii sunt standardizate sociocultural si conditionate biologic de integritatea receptorilor si emitatorilor.

Prezenta limbajului ca modalitate de comunicare verbala da specificitate intercomunicarii umane, oferindu-i o polivalenta semnificativa infinita.

Comunicarea non verbala se realizeaza prin utilizarea unor mijloace cu functie de semnalizare – tinuta, mimica, atitudine, care vin sa intregeasca sau „sa inlocuiasca” limbajul, avand insa cel mai adesea o functie de complementaritate fata de acesta.

Dupa Enatescu V. s-au putut diferentia experimental urmatoarele tipuri de comunicare non verbala:

  • comunicarea metaverbala (care sprijina si intareste comunicarea verbala)
  • comunicarea paraverbala (diferita si in contrasens cu cea verbala) si
  • comunicarea disverbala (aparand ca o modificare in sens patologic a comunicarii non verbale).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tulburari de comunicare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICARECURStulburari de comunicarecursuri comunicare
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...