Curs Consiliere scolara .Modul in care trebuie sa raspunda consilierul la continuturile afective exprimate de client

Incarcat la data: 11 Decembrie 2006

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: 50 credite

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Clientii folosesc diverse modalitati verbale si nonverbale pentru a vorbi de afectele lor. In general mesajele afective sunt exprimate atat prin modalitatile verbale, dar intr-o mai mare masura sunt exprimate prin modalitati nonverbale.
Peste 80% comunicarea este nonverbala in consiliere. Aceste elemente nonverbale sunt greu de descifrat. De exemplu inclestarea dintilor poate avea mai multe semnificatii: consilierul trebuie sa retina toate aceste elemente din relatarea clientului, iar pe baza lor trebuie sa incerce sa determine emotiile si sentimentele reale ale clientului sau.


Exista mai multe indicii de identificare a mesajelor afective desprinse din relatarea clientului. Elementele verbale pe care le transmite el constau intr-o serie de parti de vorbire care exprima sentimentele fata de cineva sau despre cineva, substantive, verbe, adjective, adverbe. Acest gen de cuvinte pot fi numite cuvinte afective datorita faptului ca exprima sentimente. Daca cuvantul este precedat de adverbe stim ca este vorba de un grad de intensitate a emotiei foarte mare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Consiliere scolara .Modul in care trebuie sa raspunda consilierul la continuturile afective exprimate de client". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScurs pedagogiecurs consiliere
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...