Beton armat

Incarcat la data: 03 Martie 2011

Autor: kaktus_v

Pret: 50 credite

Numar pagini: 44

Tip fisier: zip

Marime fisier: 170 kb

5 (1 review)

Destinatia de baza a prezentului material didactic la disciplina “Constructii din beton armat” consta in insusirea de catre studenti a deprinderilor practice privind calculul elementelor din beton armat, in alcatuirea si prezentarea grafica de catre ei a celor mai raspindite tipuri de elemente portante din beton armat.


In proiectul de curs studentilor li se propune de a elabora proiectul unei hale industriale cu 4 nivele cu schema constructive rigida din plansee prefabricate din beton armat. In acest caz sarcinile orizontale se transmit prin discurile rigide ale planseelor frontali, asigurind rigiditatea halei in directiia transversala. In directia longitudionala rigiditatea cladirii se asigura prin intermediul contravinturilor verticale, amplasate intr- o deschidere intermediara la fiecare rind de stilpi.

Datele initiale:
1)    Dimensiunile cladirii in plan:
L1 = 66.8m
L2 = 19.2m
2)    Inaltimea nivelului(de la pardosea la pardosea):
Het = 3.27m
3)    Sarcina temporara normata:
pn=7030N/m2
      4) Rezistenta de calcul a solului:
          Rf = 0.357MPa

2.    Amplasarea planseelor prefabricate

Aranjarea planseelor consta in alegerea directiei amplasarii grinzilor, in dimensionarea deschiderii si pasului grinzilor, tipului si dimensiunilor planseelor.
Din experienta de proiectare admitem aranjarea grinzilor in directie transversala a cladirii,sectiunea transversala – dreptunghiulara, cu sprijinirea panourilor pe grinzi. In halele industriale panourile se admit cu nervure cu latimea in limitele
100 – 150cm.
La alcatuirea retelei stilpilor se va tine cont de faptul ce optimala se considera solutia in care valorile deschiderilor grinzilor se afla in limitele 6 – 8 m, iar a panourilor in limitele 5 – 7 m ( in scopuri de studio se admit devieri ale dimensiunilor pasului stilpilor de la cele tipice 6 m)

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Beton armat". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BETON ARMATCONSTRUCTII
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...