Curs Materiale de constructii

Incarcat la data: 21 Iunie 2010

Autor: Zamfir Lucian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 68

Tip fisier: zip

Marime fisier: 354 kb

5 (1 review)

Curs Materiale de constructii Prof.Amareanu CFDP an I sem.2 Cursul este complet scris in Word,dar lispsesc dupa cursul 7 unele desene ce nu au putut fii desenate. Materiale de natura organica-    polimeri


-    bitumul si materialele din bitum:


a.    betonul asfaltic


b.    emulsiile bituminoase


c.    suspensiile de bitum filerizat


-    lemul si materialele din lemnMaterialele anorganice-    metalele


-    materialele metalice


-    piatra naturala si materialele din piatra cu agregatele pentru mortare si betoane


-    lianti minerali:


a.    lianti nehidraulici – ce nu se intaresc in apa, iar daca dupa intarire vin in contact cu apa, rezistentele lor mecanice scad pana la anulare (ex. Ipsosul si varul)


b.    lianti hidraulici – care se intaresc in prezenta apei, deci isi imbunatatesc rezistentele fizico-mecanice (ex. Cimenturile Portland, cimentul aluminos)


-    materiale composite:


a.    mortarele


b.    betoanele de ciment


c.    betoanele asfalticeMateriale diverse


-    ceramica


-    sticlaProprietati generale ale materialelor


Dupa structura materialele se impart in:-    materiale unitare care sunt formate din acelasi tip de legatura (metalele, legatura metalica)


-    materiale composite care se obtin din mai multe componente, fiecare component cu proprietati individuale, bine determinate, insa proprietatile materialului compozit rezultat trebuie sa fie superioare celor ale fiecarui component luat in parte (ex. Betonul asfaltic si de ciment)


-    materiale associate alcatuite din mai multi componenti, fiecare component pastrandu-si individualitatea proprie si indeplinind un rol bine determinat (ex. Betonul armat)Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Materiale de constructii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMATERIALEBITUMCIMENTPOLIMERICONSTRUCTII
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan