Factori care influenteaza conceptia constructiilor

Incarcat la data: 12 Octombrie 2010

Autor: Mihai I

Pret: 80 credite

Numar pagini: 41

Tip fisier: zip

Marime fisier: 475 kb

Orice constructie trebuie sa satisfaca o serie de cerinte sintetizate in trei factori esentiali, care concureaza la conceptia, proiectarea si alcatuirea lor. Avem astfel: -Factorul om – care impune realizarea unor conditii de confort necesare activitatii omului, de exemplu conditii de: temperatura, umiditate, iluminare, zgomot, etc. Acestea depind de tipul activitatii pe care o desfasoara omul in constructie.

Factorul activitate omeneasca impune alcatuirea functionala a constructiei astfel incat sa satisfaca cerintele impuse de tipul activitatii. Astfel se concepe diferit o constructie de locuit de o constructie pentru productia de automobile sau un depou de locomotive. Factorul natura – implica toate actiunile care rezulta din interactiunea constructie – mediu referitoare la: gradul de seismicitate al zonei, intensitatea actiunilor climatice (vant, zapada, ploaie, chiciura, etc), calitatea terenului de fundare, nivelul apelor freatice, agresivitatea apelor subterane, etc.

Toti acesti factori enuntati s-au constituit de-a lungul timpului in “legi” ale constructiilor sub forma de: instructiuni tehnice provizorii, instructiuni tehnice, manuale de proiectare, norme de proiectare, normative tehnice, STAS-uri, etc.

Clasificarea constructiilor
Constructiile se impart in 2 categorii mari: cladirile, respectiv constructiile ingineresti.
CLADIRILE - sunt acele constructii care adapostesc o activitate omeneasca, in functie de aceasta avand:
-Cladiri civile, care cuprind cladirile de locuit, social – culturale, pentru educatie, sanatate, etc
-Cladiri industriale, care adapostesc o activitate omeneasca de producere sau depozitare a unor bunuri materiale, cum ar fi: fabrici, ateliere, depozite, etc
-Cladiri agro – zootehnice, care adapostesc productii animale sau vegetale, depozitarea unor produse agricole, innobilarea speciilor animale sau vegetale, cum ar fi: sere, solarii, silozuri, crescatorii de animale.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Factori care influenteaza conceptia constructiilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCONSTRUCTIIinginerie civila
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan