Instalatii de incalzire centrala cu apa calda

Incarcat la data: 21 Ianuarie 2010

Autor: Emilia Niculescu

Pret: 100 credite

Numar pagini: 70

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11734 kb

2,5 (2 review-uri)

Caracterul cladirilor si incaperilor incalzite,scopul si modul de utilizare a acestora sunt foarte diferite. Cerintele termice si de umiditate pentru interiorul acestora sunt, de asemenea, diferite.Aceste cerinte sunt stabilite fiecare, pornind de la cerintele asigurarii senzatiei de confort termic uman al utilizatorilor acestor cladiri, sau de la necesitatea asigurarii parametrilor interiori termici si de umiditate in conformitate cu activitatile efectuate, a duratei de viata a constructiei, a instalatiilor, a eventualelor procese tehnologice.

Sensul definirii confortului ca si confort interior, este de a stabili parametrii mediului interior pentru a reflecta multumirea omului fata de acesta. Factorii care determina confortul termic sunt cei care influenteaza schimbul de caldura dintre om si mediul ambiant ,si anume: temperatura aerului din incapere; umiditatea aerului;   viteza curentilor de aer din incapere; calitatea aerului interior, factorii acustici; temperatura suprafetelor ce delimiteaza incaperea si a obiectelor din incapere.

Valoarile parametrilor din interiorul cladirii, respectiv din interiorul incaperii, depind de debitul agentilor nocivi din spatiu. Agentii nocivi pot avea ori caracter energetic (aporturi de caldura, pierderi de caldura), ori caracter material (solid, lichid,gazos).

Sursele de caldura pentru sistemele de incalzire centrala sunt : centralele termice; punctele termice.

Prin centrala termica intelegem o cladire independenta, o cladire anexa speciala, incapere sau spatiu rezervat in care se gasesc unu sau mai multe cazane cu apa calda, apa fierbinte sau abur pentru incalzire centrala, preparare apa calda de consum, instalatii de ventilatie si aer conditionat, eventual pentru alte utilizari (ex.gatit, sterilizare, deshidratare). In centralele termice in afara de cazane se mai gasesc si alte echipamente aditionale care asigura o functionare optima a sursei.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Instalatii de incalzire centrala cu apa calda". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Centralacurs constructiiapa caldainstalatii sanitare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan