Introducere in mecanica

Incarcat la data: 26 Iulie 2011

Autor: Lyanne Vircea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 23

Tip fisier: zip

Marime fisier: 974715 kb

Capitolul 1

INTRODUCERE IN MECANICA

 

1.1. Scurt  istoric

Mecanica este una dintre cele mai vechi stiinte ale naturii. Dovezi privind utilizarea cunostiintelor de mecanica se  gasesc din cele mai indepartate timpuri. In operele Iliada si Odiseea, Homer, poet grec din secolul  al IX-lea i.e.n., arata ca impactul unui corp solid este cu atat  mai eficace cu cat greutatea si viteza sunt mai mari.Alte marturii istorice le gasim in frescile egiptene din marea piramida a lui Keops ; astfel in figura 1.2. este prezentata o balanta care lucreaza pe baza echilibrului fortelor paralele studiate in statica.O alta utilizare a fortelor paralele o gasim in sistemul de parghii folosit pentru prinderea corabiilor inamice in cadrul asediului unei cetati antice.

 

In figura 1.3. este prezentata cetatea antica asediata impreuna cu utilizarea parghiilor  pentru prinderea corabiilor inamice. in figura 1.4. este aratata numai parghia folosita anterior.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Introducere in mecanica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MECANICAISTORICPARGHIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan