Spalarea tancurilor petroliere

Incarcat la data: 05 August 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 21 kb

Cantitatea de reziduuri se determina prin efectuarea sondelor (soundings) la tancurile de marfa . De regula la tancurile petroliere reziduurile sunt aproape solide (sludge) si de aceea se foloseste o sonda -o bara din bronz gradata- (sounding rod) al carei varf este conic spre a facilita patrunderea in stratul de reziduuri pana la atingerea tablei de fund a tancului.

La citirea sondei se va avea in vedere ca demarcarea reziduurilor pe sonda sa fie cat mai perpendiculara pe sonda (pentru a avea certitudinea ca sonda a fost introdusa perpendicular in reziduuri si deci masuratoarea nu este eronata) In caz ca exista dubiu , se vor mai efectua una-doua masuratori .

Pentru usurarea masuratorilor , de regula se considera ca reziduurile se afla in tanc intr-un strat uniform si nu se aplica nici o corectie de asieta sau canarisire . In cazul in care restul de marfa este lichid , in functie de cantitatea ramasa , se vor aplica corectiile de asieta(trim correction) si canarisire (heel correction)sau in anumite situatii se va aplica “wedge formula”

NOTA : In cazul in care cantitatea ramasa in tancuri este foarte mica , sub nici o forma nu se vor face ulaje pentru ca indicatiile date de acestea vor conduce la concluzii eronate (cantitatea de reziduuri gasita va fi mult mai mare decat in realitate)

1. CONDITII DE LUCRU IN CARGOTANCURI

Masuri de siguranta

Inainte de intrarea intr-un cargotanc trebuie sa se ia masuri de siguranta specifice intrarii intr-un spatiu inchis . Astfel in prealabil trebuie ca tancul sa fie degazat (gas free) . Ventilatia va fi mentinuta pe toata durata cat in spatiul respectiv se afla personal .

Precautii la intrarea in tanc

La intrarea in tanc se va asigura un aparat de respirat autonom (SCBA – Self Contained Breathing Apparatus) cu butelia de aer plina , echipament medical pentru interventie in caz de urgenta , o targa speciala (Robertson strecher) pentru scoaterea omului din tanc in caz de urgenta , lanterna , o calauza . De asemenea se va asigura o persoana care sa supravegheze intrarea in tanc si activitatea din tanc pe toata durata cat se afla persoane in cargotanc.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Spalarea tancurilor petroliere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PETROLcurs constructii
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...