Caracteristicile calitative ale situatiilor financiare anuale

Incarcat la data: 12 Ianuarie 2013

Autor: MartinushPnc

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

Caracteristicile calitative ale situatiilor financiare anuale

1. Inteligibilitatea este o caracteristica esentiala a informatiilor furnizat de situatiile financiare de a fi usor intelese de utilizatorii externi si de utilizatorii interni.

Se presupune ca utilizatorii informatiilor financiare au cunostinte suficiente pentru a intelege indicatorii din situatiile financiare anuale.

2. Relevanta informatiilor detinute de situatiile financiare anuale. Informatiile sunt relevante atunci cand influenteaza deciziile economice ale utilizatorilor ajutandu-i pe acestia sa evalueze evenimentele trecute, prezente si viitoare in asa fel incat sa poata avea loc procesul de continuitate a activitatii economice.

Relevanta informatiilor din situatiile financiare este legata de pragul de semnificatie care in contabilitatea anglosaxona se mai numeste si pragul de materialitate.
O informatie ca sa poata fi credibila trebuie sa atinga un prag de semnificatie, prag pana la care nu are loc deturnari de fonduri sau interpretari eronate in situatiile financiare (a gresi cu 10.000 lei la un profit de 5.000.000 lei => pragul de semnificatie este neinsemnat; pe cand a gresi cu 10.000 lei la un profit de 100.000 lei => pragul de semnificatie este reprezentativ), acest aspect tine de activitatea de audit deoarece esantionarea, stabilirea pragului de semnificatie este caracteristica controlului de gestiune.

Cu alte cuvinte omisiunea sau prezentarea eronata a unor informatii sub pragul de semnificatie nu poate influenta luarea unei decizii.

3. Credibilitatea informatiilor, informatia este credibila atunci cand nu contine erori semnificative, nu este partinitoare, iar utilizatorii externi pot avea incredere ca aceasta reprezinta imaginea fidela a patrimoniului.

4. Comparabilitatea, informatiile trebuie sa fie comparabile in timp si in spatiu, in timp avand in vedere perioadele anterioare de gestiune si in spatiu avand in vedere sfera de activitate, domeniul sau ramura respectiva.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Caracteristicile calitative ale situatiilor financiare anuale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CursuriContabilitate bancaranotite curs contabilitate
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan