Contabilitate bancara

Incarcat la data: 01 Aprilie 2013

Autor: chifu mirabela

Pret: Gratuit

Numar pagini: 320

Tip fisier: zip

Marime fisier: 618 kb

Relatii economice internationale: fiind cea mai complexa specializare economica, cu predominante influente externe (standarde internationale de contabilitate, standarde internationale de calitate, norme de drept international, reguli comerciale uniforme, reguli de conduita, traditii si cutume comerciale si culturale, valute si devize, limbi straine, etc.), in acest domeniu competenta de cel mai inalt nivel, inclusiv in contabilitate, este cel mai important factor de succes, de obtinere a performantelor de varf.

Contabilitatea ii ajuta pe viitorii specialisti sa inteleaga si sa desfasoare cu maxim de eficienta tranzactiile si operatiunile intre sisteme contabile diferite, sa elaboreze bugete in diverse monede, sa organizeze activitatea propriei firme si ale segmentelor reprezentative ale acesteia (departamente si servicii specializate pe tipuri de marfuri, piete externe, tranzactii specifice, etc.) in conditii de rentabilitate.

De altfel, toate elementele de extraneitate influenteaza in mod decisiv si modelul contabil al activitatii de comert exterior si cooperare economica internationala.


Management: principiile contabilitatii  ajuta la intelegerea subiectelor legate de formele de organizare a agentilor economici, caracteristiciile corporatiilor, cuantificarea performantelor activitatii si utilizarea interna a informatiilor contabile de catre manageri.


Marketing: principiile de baza ale contabilitatii sunt folositoare pentru intelegerea subiectelor legate de politicile de preturi, relatiile dintre vânzari si profitabilitate, intocmirea si urmarirea realizarii bugetelor  si planurilor de stimulare.

Economie generala: bazele contabilitatii sunt utile pentru intelegerea subiectelor de microeconomie, cum ar fi costurile activitatii economice, analiza (marginala) a costurilor, analiza profitabilitatii, maximizarea profitului si cursurile de schimb ale monedelor; subiecte de macroeconomie cum ar fi moneda si sistemul bancar, contabilitatea venitului national si operatiunile in monede straine.

Finante: aici principiile contabilitatii sunt utile pentru intelegerea subiectelor legate de analiza rapoartelor financiare, analiza fluxurilor de lichiditati, sistemul de bugete al intreprinderii, valoarea in timp a banilor, operatiunile bancare si de creditare, managementul fondului de rulment (inclusiv al mijloacelor banesti, plasamentelor, creantelor si stocurilor), finantarea pe termen scurt si lung prin intermediul efectelor comerciale, obligatiunilor, leasingului si al emisiunii de  actiuni, al fuziunilor si achizitiilor de companii.

Sisteme informationale: principiile de baza ale contabilitatii sunt utile pentru intelegerea sistemelor electronice si contabile, a documentatiei de sistem, a controlului intern si a sistemelor de evidenta a cumpararilor si salariilor.

Ca o particularitate tehnica, mentionez ca materia evaluarii contabile se regaseste la capitolul de Evaluare, precum si in cele care trateaza Amortizarea si Inventarierea, datorita importantei, specificului si implicatiilor evaluarii in mai multe teme din contabilitate.

Aceasta lucrare se adreseaza in primul rând tuturor studentilor anului I de la Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul  Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir”, cu speranta ca le va intregi acestora in mod armonios pregatirea economica, oferindu-le cunostinte, abilitati si deprinderi utile, solide si actuale si de cel mai inalt nivel in acest stadiu al pregatirii lor, ca o garantie a dezvoltarii intelectuale si profesionale viitoare de succes a acestora.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Contabilitate bancara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs contabilitateContabilitate bancara
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...