Curs Contabilitate bancara. SOLUTIONAREA LITIGIILOR

Incarcat la data: 10 Ianuarie 2007

Autor: Iulia Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Atunci cand creditele bancare se recupereaza la scadentele initiale, bancile au posibilitatea de a reactiona asupra clientilor sai. Totodata acestea actioneaza in judecata si clientii care intarzie cu cel putin 30 de zile scadenta creditului.


In urma hotararii judecatoresti pot exista 2 cazuri:
1.    clientul poate fi solvabil - fiind obligat sa-si achite fata de banca datoria contra unei dobanzi penalizatoare si a unor comisioane suplimentare.


2.    clientul este declarat insolvabil - caz in care banca suporta intreaga pierdere astfel, pentru partea acoperita de provizioane de risc se utilizeaza contul 667 "Pierderi din creante acoperite cu provizioane", iar pentru partea neacoperita de provizioane de risc se utilizeaza contul 668 "Pierderi din creante neacoperite cu provizioane".
Contul de venituri cu ajutorul caruia se inregistreaza utilizarea rezervei pentru riscul de credit este contul 781 "Venituri din preluarea rezervei pentru risc".

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Contabilitate bancara. SOLUTIONAREA LITIGIILOR". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSContabilitate bancaracurs formator