Curs Conturile bancare

Incarcat la data: 22 Ianuarie 2010

Autor: Corina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 148 kb

Ca expresie a raporturilor dintre banca si client, contul bancar se defineste prin mai multe ipostaze. in primul rand, este un document contabil, un tabel sinoptic al creantelor si datoriilor reciproce, o reflectare a operatiunilor efectuate. El arata situatia financiara a unui client in raport cu o banca. Contul este preponderent o conventie asupra modului de acoperire si stingere a creantelor si datoriilor intre cele doua parti implicate. in al treilea rand, contul bancar apare in postura de instrument al comertului de banca.

Pentru conturile deschise la banci in raport cu titularii acestora se poate realiza urmatoarea structurare:
A. conturi deschise la societatile bancare clientilor (persoane fizice si juridice);
B. conturi bancare deschise bancilor intre ele;
C. conturile societatilor bancare deschise la B.N.R., fiecare dintre aceste forme putand fi in lei si/sau valuta.

Prin intermediul lor se evidentiaza o multitudine de operatiuni de incasari si plati folosind diverse instrumente de decontare, cum ar fi: cecurile, ordinele de plata, foile de varsamant etc. Toate operatiunile prin conturile curente au loc la solicitarea clientilor bancilor, fie de alte persoane in favoarea titularului de cont, fie date de titularul de cont in scopul platii catre creditorii sai.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Conturile bancare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FINANTECONTABILITATEECONOMIEContabilitate bancaracurs formator