Functiile Pietei de Capital

Incarcat la data: 03 August 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 23

Tip fisier: zip

Marime fisier: 234 kb

Activele financiare, reprezentate de bani si de o multitudine de titluri (cambii, bonuri de tezaur, actiuni, obligatiuni), joaca un rol hotarator in miscarea generala a capitalului in economia moderna; in calitate de forma financiara a unor active reale, acestea asigura reglarea vietii economice, reproductia capitalului real, productiv; totodata, in calitate de capital financiar, ele tind sa se valorifice in mod autonom.

Prin separarea activelor in reale si financiare se delimiteaza, de fapt, procesul de valorificare a activelor - prin utilizare in activitatea economica - de producerea veniturilor, adica de rezultatul valorificarii (numit, generic, profit). Activul financiar arata direct optiunea pentru profit ca rezultat, independent de modul in care acesta se realizeaza - din activitati productive, comerciale, financiar-bancare etc. intr-adevar, dreptul esential pe care il consacra un activ financiar este cel de obtinere a unei cote din rezultatele procesului de valorificare.

In literatura notiunea de activ este abordata din mai multe puncte de vedere [13]. in plan juridic, activul este definit ca totalitatea drepturilor cu continut economic, aflate in patrimoniul unei persoane fizice sau juridice. Simetric, totalitatea datoriilor sau a altor obligatii care se pot evalua in bani formeaza pasivul. Ca universalitate juridica, activul patrimonial cuprinde drepturi reale, care poarta asupra unor bunuri corporale (lucruri, obiecte) sau necorporale (resurse fara existenta fizica) si drepturi de creanta, care confera titularului, creditorul, prerogativa de a pretinde unei persoane determinate, debitorul, efectuarea unei prestatii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Functiile Pietei de Capital". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: piata de capitalcurs economie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan