Gestiunea mijloacelor de plata

Incarcat la data: 18 Martie 2010

Autor: spinu adriana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 192 kb

Pentru efectuarea operatiunilor cu numerar, in lei si in valuta, institutiile de credit au constituite in structura lor organizatorica, la nivel central Directia tezaur si casierie/Departamentul cash management, iar la nivelul unitatilor teritoriale (sucursale, agentii, puncte de lucru) compartimente de tezaur si casierie si ghisee de lucru cu clientii.

Departamentul cash managenet pune in aplicare strategia in domeniul numerarului, elaboreaza norme de organizare si functionare a compartimentelor tezaur si casierie la unitatile teritoriale, stabileste masurile de paza si securitate a valorilor si persoanelor, coordoneaza transportul de valori intre unitatile din reteaua teritoriala, verifica respectarea normelor si procedurilor de lucru de catre personalul din unitatile operative s.a. In vedereea gestionarii eficiente a numerarului si satisfacerii cererilor clientilor, compartimentul tezaur si casierie din fiecare unitate teritoriala are o structura organizatorica specifica activitatilor desfasurate. Un element important care este avut in vedere la amplasarea si organizarea acestui compartiment in sediul unei unitatii operative este asigurarea conditiilor de securitate pentru protejarea persoanelor si valorilor. De asemenea, amplasarea acestuia in sediul unitatii trebuie sa asigure un flux rational al documentelor de casa si al valorilor manipulate, evitandu-se pe cat posibil si deplasarea clientilor la mai multe ghisee de lucru.

Gestiunea valorilor intr-o unitate bancara operativa este incredintata casierului sef/casierului coordonator, care pastreaza mijloacele de plata (in lei si in valute) in tezaur sau in case de fier (seifuri), in functie de marimea unitatii respective. Spre deosebire de sucursalele BNR, unde valorile gestionate sunt evidentiate atat in fondul de rezerva cat si in casa de circulatie, la sediile secundare ale institutiilor de credit valorile sunt gestionate numai prin casa de circulatie.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Gestiunea mijloacelor de plata". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCONTABILITATEGESTIUNEmijloace de plata
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...