Managementul personalului bancii

Incarcat la data: 16 Iunie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 16 kb

Scopul managementului personalului in institutia bancara se rezumeaza la organizarea, instruirea si gestiunea resurselor umane in asa mod, ca ele sa realizeze strategia bancii in plin si cu cele mai mici posibile cheltuieli. Pentru atingerea acestui scop managemenul personalului utilizeaza cel putin patru atributii.

1.  Organizarea procesului de lucru in mod optimal pentru banca. In acest scop este necesara analiza unei  structuri organizatorice optimale pentru implimentarea strategiei bancii,atat din punct de vedere a numarului necesar de angajati, cat si din punct de vedere a calitatii cunostintelor sale. Se stabileste numarul posturilor si structura ierarhica , determinandu-se gradul de responsabilitate pentru fiecare angajat.                       
2.  Optimizarea calitatii posturilor si asigurarea minimului necesar de cunostinte si abilitati la posturile date. Problema esentiala pentru fiecare banca este asigurarea posturildr, iii special   a celor cu drept de decizie cu oameni inallcalificati, care posedaabilitati necesare in domeniu. Si ,deoarece ,piata serviciilor bancare se dezvolta vertiginos, nivelul minim de calitati nesecare unui lucrator bancar este in permanenta modificare,orientindu-se spre complicarea lor.
3.   Formarea abilitatilor angajarilor in domeniul pfirii h^nrirp Aceste abilitati tin atat de relatiile intracolectivc, cat si de cele cu clientii, calitatea acestor relatii influiantand direct proportional profitabilitatea bancii.
4.    Gestiunea cadrelor atat pe verticala cat si pe orizontala. Cu cat institutia bancara devine mai complicata in dometiun structurii sale organizatorice, cu ata este mai dificil urmarirea fiecarui individ in parte, si deci, cu-atat este mai probabila aparitia   unor   erori   sau   fraude,   cauzatede (jieatentia   s^i   intentia   proasta   a personalului. Totodata gestiunea resurselor umailc nu inseamna doar,urmarirea  lor. Scopul managerului este crearea unor astfel de conditii de lucru, a unui sistem de pioritati, indretpate spre stimularea procesului de productie.

Este importatii de mentionat, ca o astfel de viziune a managementului in domeniul personalului este unilaterala. Stabilind cerintele fata de personal, banca trebuie sa asigure angajatilor conditii de munca , satisfacand interesele lor atan in domeniul formarii carierei, cat si in domeniul material. Nerespectind caracterul relatiilor reciproce intre personal si institutia bancara, cea din urma risca sa piarda lucratorii cei mai calificati, fapt rezultat din concurenta pe piata de munca.

Atributiile in domeniul managementului personalului trebuie sa fie exercitatc de toate organele de conducere a bancii, conducatorii de directii si sectii precum si de conducatorii sectiei de cadre sau a directiilor specializate in lucrul cu personalul. Sub incidenta managemenului personalului astfel organizat cad absolut toti angajatii bancii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Managementul personalului bancii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPERSONALMANAGEMENTBANCAContabilitate bancara
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan