Microeconomie

Incarcat la data: 04 August 2011

Autor: ana dima

Pret: Gratuit

Numar pagini: 30

Tip fisier: zip

Marime fisier: 283712 kb

INTRODUCERE iN STUDIUL ECONOMIEI
I. ECONOMIA SI STIINTA ECONOMICA. OBIECTUL DE STUDIU AL ECONOMIEI POLITICE. METODA IN STIINTA ECONOMICA

 

Definirea stiintei economice
Stiinta economica reprezinta o componenta deosebit de importanta a sistemului de stiinte contemporane. Orice activitate economica presupune promovarea criteriului de rationalitate, calcule stiintifice, o anumita tehnica de gandire economica, un anumit comportament in gestionarea resurselor si in adoptarea deciziilor.

 

Definirea stiintei economice si a rolului ei in pregatirea profesionala are drept punct de plecare studierea nevoilor si resurselor, a activitatii economice, a fenomenelor si proceselor economice. In sens economic, nevoile umane reprezinta cerinte materiale si spirituale, de bunuri si servicii, de mediu ecologic ale vietii si activitatii oamenilor. Ele constituie impulsul si motivatia oricarei activitati umane.

 

In functie de diferite criterii de clasificare, nevoile umane pot fi grupate in: nevoi naturale, sociale si rationale; nevoi primare si superioare; nevoi individuale, de grup si generale ale societatii etc.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Microeconomie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DEFINIREAstudiumicroeconomie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...