Reglementari privind contabilitatea institutiilor de credit

Incarcat la data: 18 Martie 2010

Autor: spinu adriana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 184 kb

Institutiile de credit si institutiile finaciare nebancare au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie in conformitate cu prevederile Legii contabilitatii nr. 82/1991, cu modificarile si completarile ulterioare. in calitatea lor de unitati patrimoniale, institutiile de credit si institutiile financiare nebancare trebuie sa asigure inregistrarea cronologica si sistematica, prelucrarea, publicarea si pastrarea informatiilor cu privire la pozitia financiara, performanta financiara si fluxurile de trezorerie, atat pentru cerintele interne ale acestora, cat si in relatiile cu investitorii prezenti si potentiali, creditorii financiari si comerciali, clientii, institutiile publice si alti utilizatori de informatii.Conform legii, normele si reglementarile contabile pentru institutiile de credit si institutiile financiare nebancare sunt elaborate de Banca Nationala a Romaniei, cu avizul Ministerului Finantelor Publice. Totodata, aceste reglementari trebuie sa fie conforme cu directivele europene in domeniu. Primele reguli uniforme pentru tinerea contabilitatii financiare de catre institutiile de credit din Romania au fost stabilite in 1997, an in care a fost aprobat Planul de conturi pentru banci si Normele metodologice de utlizare a acestuia. In anul urmator s-au aprobat si au devenit obligatorii Modelele situatiilor financiar-contabile ale bancilor si Normele metodologice pentru intocmirea si utilizarea acestora.

In anul 2001, normalizarea contabila in domeniu a mai facut un pas inainte, prin adoptatea unor reglementari contabile armonizate cu directivele europene aplicabile institutiilor de credit. Integrarea institutiilor de credit in aria de aplicabilitate a acestor reglementari s-a facut in mod progresiv, dupa un program ce s-a derulat timp de mai multi ani, reglementarile, la randul lor, suferind o serie de modificari si completari.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Reglementari privind contabilitatea institutiilor de credit". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSContabilitate bancarainstitutii de credit
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan