Armonizare si convergenta contabila

Incarcat la data: 14 Ianuarie 2011

Autor: dan kit

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 41 kb

Curs - Armonizare si convergenta contabila


1.1. Teorie, normalizare si obiective ale contabilitatii

Normalizarea poate fi definita drept procesul de standardizare a documentelor de sinteza contabila raportate periodic de intreprinderi (situatii financiare) prin definirea terminologiei, obiectivelor si metodologiei contabile (principii, procedee, instrumente) si prin solutionarea intereselor contradictorii referitoare la continutul si structura situatiilor financiare.


O consecinta a normalizarii este asadar armonizarea tehnicilor contabile de culegere, inregistrare, grupare, evaluare si prezentare a informatiilor contabile.


Armonizarea contabila consta in asigurarea compatibilitatii sistemelor nationale de contabilitate intr-un cadru regional si/sau international, prin aplicarea totala sau partiala a unor reguli comune.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Armonizare si convergenta contabila". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ContabilaARMONIZARE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...