Auditul si managementul riscurilor

Incarcat la data: 16 Martie 2010

Autor: Marius

Pret: Gratuit

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 29 kb

Una din principalele cauze conflictuale intre profesionistii contabili si clientii lor de audit precum si potentialii utilizatori ai informatiei contabile o reprezinta faptul ca acestia din urma nu inteleg deosebirile dintre un esec economic si un esec de audit, dar si intre un esec de audit si un risc de audit, situatiile financiare nepunand in evidenta unele aspecte de acest gen.


Un esec economic apare atunci cand o entitate este incapabila sa-si ramburseze datoriile fata de creditorii sai sau sa faca fata asteptarilor investitorilor din cauza unor conditii economice generale sau specifice entitatii, cum ar fi: o recesiune, luarea de decizii gresite de catre management sau aparitia unor concurente neasteptate.


Punctul culminant al esecului economic este declararea starii de insolvabilitate si chiar a falimentului. Esecul de audit apare atunci cand auditorul exprima o opinie de audit eronata ca rezultat al unui esec de a se conforma Standardelor Internationale de Audit si a respectarii principiilor Codului Etic.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Auditul si managementul riscurilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CONTABILITATEAUDITmanagement risc