Bazele Contabilitatii II - anul I id

Incarcat la data: 08 Ianuarie 2011

Autor: Tuturas Adina

Pret: 100 credite

Numar pagini: 125

Tip fisier: zip

Marime fisier: 172 kb

Capitalul social subscris varsat se inregistreaza distinct in contabilitate pe baza actelor de constituire a persoanei juridice si pe baza documentelor justificative privind varsamintele de capital.
                   
Contul 101 – „Capital” dupa continutul economic este o sursa proprie de finantare (capital propriu) , iar dupa functia contabila este de pasiv (incepand prin a se credita). Se crediteaza in momentul subscrierii facute de actionari cu actiuni sau parti sociale reprezentand valoarea aportului in natura si/sau in numerar, ce urmeaza a fi adus de catre acestia cu ocazia infintarii societatii.
                 
Inregistrarea subscrierii se efectueaza la valoarea nominala pe fiecare actionar in parte , formula contabila fiind:
       „Decontarii cu actionarii privind capitalul” 456 = 1011 „Capitalul subscris nevarsat”  
                                                                                              (valoarea subscrisa)
                       Contul 456 „Decontari cu actionarii privind capitalul” dupa continutul economic este o creanta, dupa functia contabila este de activ.Se debiteaza cu inregistrarea dreptului intreprinderii constituite asupra actionarilor care au subscris pentru valoarea respectiva (subscrisa).
                       Contul 1011 „Capital subscris nevarsat” a inregistrat cresterea capitalului propriu al intreprinderii pentru valoarea respectiva.
                     Cu ocazia inregistrarii aportului efectiv comisia de evaluare constituita in acest scop va stabili valoarea de aport pentru fiecare actionar in parte. Valoarea de aport poate fi egala cu valoarea subscrisa si in acest caz prin creditarea contului 456 se anuleaza creanta intreprinderii asupra actionarilor sau valoarea aportata poate fi mai mica decat valoarea subscrisa caz in care contul 456 va ramane cu sold debitor indicand dreptul intreprinderii asupra acelor actionari care au subscris cu valori mai mari.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Bazele Contabilitatii II - anul I id". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Bazecurs contabilitatecapital social
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...